BEZMAKSAS piegāde no € 49
VAIRUMA ATLAIDE no 3 produktiem

Norsan Omega-3 Vegan produkti

Nākotne ir aļģu eļļa

Omega-3 bagāta aļģu eļļa – 100% vegāniska

Augu valsts omega-3 tieši no pirmavota

Mikroaļģes ar savu unikālo fotosintēzi veido mūsu eksistences pamatu. Tās satur būtiskas uzturvielas, piemēram, omega-3 taukskābes, kas netieši nonāk mūsu uzturā ar zivīm un jūras veltēm. Aļģu vai jūraszāļu eļļa ir lieliska alternatīva zivju patēriņam. Tas ļauj mums sasniegt omega-3 pirmavotu!

Lai gan aļģes veido svarīgu mūsu barības ķēdes pamatu, mēs par tām joprojām zinām ļoti maz. Tas strauji mainās, palielinoties pētniecības un attīstības centieniem. Tiek lēsts, ka pastāv 1 miljons dažādu aļģu sugu, tāpēc izpētes uzdevums ir milzīgs un prasa pacietību. Aļģes Chlorella un Spirulina ir zināmas jau vairākus gadus, taču šiem aļģu veidiem ir tikai niecīgs omega-3 līmenis. Līdz ar Schizochytrium aļģu atklāšanu mums ir pieejamas omega-3 bagātas aļģes, kas ir reāla alternatīva zivju patēriņam. Paredzams, ka nākotnē tiks atklātas vairākas aļģu sugas ar augstu omega-3 saturu.

Lielas devas aļģu eļļa ir ne tikai laba alternatīva zivju patēriņam, bet arī, iespējams, vienīgais veids, kā nodrošināt iedzīvotāju globālu piegādi ar omega-3 taukskābēm. Kā mēs zinām, ilgtspējīgai zivsaimniecībai ir dabiski ierobežojumi. No otras puses, kultivētās aļģes piedāvā ilgtspējīgu alternatīvu. Labi mūsu veselībai un draudzigi okeāniem.

NORSAN aļģu eļļa

NORSAN aļģu eļļa tiek iegūta no mikroaļģēm Schizochytrium sp. Šis aļģu veids sastāv no mikroskopiski mazām vienšūnu aļģēm. Tās ir īpaši bagātas ar vegāniskajām omega-3 taukskābēm DHS un EPS.

Aļģes kultivē mākslīgā jūras ūdenī un pēc tam fermentē ūdens vidē. Jēlnaftu ekstrahē ar centrifūgas palīdzību. Process ir īpaši saudzīgs pret taukskābēm. NORSAN aļģu eļļa tiek ražota bezskābekļa apstrādes vidē, lai mūsu eļļa būtu optimāli aizsargāta pret oksidēšanos. Oksidēšanās izraisa nepatīkamu smaku un negatīvi ietekmē garšu. Oksidācijas vērtība (TOTOX vērtība) – saukta arī par “svaiguma” vērtību (jo zemāka, jo svaigāka) – ir zemā diapazonā — 4 un tādējādi ilustrē aļģu eļļas augsto svaigumu. Aļģu audzēšanas dēļ aļģu eļļā ir arī ļoti maz piesārņojuma.

Mūsu jūraszāļu eļļas ražošanas process ir ilgtspējīgs un videi draudzīgs. Jūras mikroaļģes, kuras mēs izmantojam Omega-3 Vegan, netiek iegūtas tieši no jūras. To audzē lielos baseinos mākslīgā jūras ūdenī. Tas ietaupa jūras resursus un saglabā zivju barības bāzi. Zivis arī bagātina savu omega-3 saturu ar aļģēm. Tādā veidā mēs neiejaucamies jūras dabiskajā ekosistēmā, kā arī tiek ietaupīti zivju un krilu resursi.

KĀDA IR ATŠĶIRĪBA NO LINSĒKLU EĻĻAS?

Gan aļģu eļļa, gan linsēklu eļļa ir augu izcelsmes omega-3 taukskābju avoti. Tomēr, linsēklu eļļa satur tikai alfa-linolēnskābi (ALS), kas ir EPS un DHS priekštecis. ALS pārvēršanās par vērtīgākajām EPS un DHS taukskābēm organismā notiek tikai nelielā mērā. Tāpēc EPS/DHS deficīta regulēšana nav veiksmīga, uzņemot tikai linsēklu eļļu. Turpretim “jūras” omega-3 taukskābes EPS un DHS ir atrodamas dažās aļģu eļļās.

Komentēt

Item added to cart.
0 items - 0,00