Bezglutēna Lefse ar Omega-3

Šī bezglutēna lefse nav tikai norvēģu klasika — tā ir bagātināta ar omega-3 taukskābēm, lai nodrošinātu ķermeni ar veselīgajām taukskābēm! Lieliski piemērota, lai ietītu iecienītākos pildījumus. Veselīgas tradīcijas mūsdienīgā stilā!
Sastāvdaļas 4 porcijām:
Lefsei:
- 850 g kartupeļu
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 tējkarote sāls125 g (½ glāzes) grieķu jogurta
- 140 g (1 glāze) griķu miltu
Sāļā pildījuma variants:
- Krēmsiers
- Kūpināts lasis
- Sasmalcināti pētersīļi
- NORSAN Omega-3 eļļa
Saldā pildījuma variants:
- Krēmsiers
- Augļu ievārījums
- NORSAN Omega-3 eļļa
NORSAN Omega-3 eļļas pēc jūsu izvēles
1 tējkarotes NORSAN Omega-Vegan vai 1 ēdamkarotes NORSAN Omega-3 Arktis, vai NORSAN Omega-3 Total eļļas vienai porcijai.
Pagatavošana:
- Kartupeļus nomizo, sagriež vidēja lieluma kubiņos un vāra verdošā ūdenī, līdz tie ir mīksti.
- Nokāš kartupeļus un saspaidi tos, pārliecinoties, ka nav kunkuļu.
Pievienojiet eļļu, sāli un grieķu jogurtu. Maisiet, līdz viss ir labi sajaucies, un atdzesējiet ledusskapī uz nakti. - Pievienojiet miltus atdzisušajam biezenim un mīciet, līdz tie ir pilnībā sajaukušies.
- Sadaliet mīklu 10–12 daļās un katru daļu izrullējiet starp divām cepampapīra loksnēm.
- Cepiet lefses karstā, beztauku pannā 1–2 minūtes no katras puses, līdz zeltaini brūnai nokrāsai.
- Pārklāj ar vēlamo pildījumu.
- Sarullējiet 2 cm rullīšos un sagrieziet uz pusēm.
Izbaudiet šo tipisko norvēģu ēdienu! 😉