Sulīgi kazas siera salāti ar Omega-3

Svaigums, garša un veselība vienā šķīvī! Šie kazas siera salāti ir lieliska izvēle, ja vēlies apvienot izcilu garšu ar labvēlīgu ietekmi uz veselību. Bagātināti ar omega-3 taukskābēm, tie atbalsta sirds, smadzeņu un ādas veselību, vienlaikus priecējot ar vieglu, bet izsmalcinātu garšu. Ideāli gan vieglām pusdienām, gan kā veselīgs vakariņu papildinājums – šie salāti būs gan uzturvērtīgi, gan baudāmi.
Sastāvdaļas 4 porcijām:
- Sauja svaigu lapu salātu
- 100 g kazas siera
- Grauzdēti lazdu rieksti
- Nedaudz rozmarīna
- Citronu sula un medus pēc garšas
- Extra virgin olīveļļa
Garšaugu krēmam:
- 250 g dažādu garšaugu (piemēram, pētersīļi, maurloki, baziliks)
- 60 g ciedru riekstu
- 60 g Parmezāna siera
- 340 g balto pupiņu
- Sāls un pipari
- 1 tējkarote vidēji asas sinepes
- 1 ēdamkarote ābolu sidra etiķa
- 6 ēdamkarotes olīveļļas
- 1/2 citrona sula un miziņa
Ceptiem burkāniem:
- 5 burkāni
- 1 ķiploka daiviņa
- Sāls un pipari pēc garšas
- 1 tējkarote kokosriekstu eļļas
NORSAN Omega-3 eļļas pēc jūsu izvēles
1 tējkarotes NORSAN Omega-Vegan vai 1 ēdamkarotes NORSAN Omega-3 Arktis, vai NORSAN Omega-3 Total eļļas vienai porcijai.
Pagatavošana:
- Garšaugu krēmam visas sastāvdaļas ievietojiet virtuves kombainā un sablendējiet mērcē.
- Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C (augšējā un apakšējā karsēšana). Nomazgājiet burkānus, sagrieziet tos nelielos gabaliņos un ievietojiet cepšanas traukā. Pievienojiet kokosriekstu eļļu, sāli un piparus un pēc izvēles ķiploku. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā apmēram 20 minūtes.
- Nomazgājiet salātus un izkārtojiet tos uz šķīvja kopā ar garšaugu krēmu. Pārkaisiet ar kazas sieru un dekorējiet ar iepriekšminētajām piedevām, tostarp ceptiem burkāniem, grauzdētiem lazdu riekstiem un omega-3 eļļu pēc Jūsu izvēles.
Labu apetīti!