Biešu krēmzupa ar Omega-3

Bietes ir bagātas ar tādām barības vielām kā folāts, mangāns un varš. Tās palīdz pazemināt asinsspiedienu, vienlaikus saturot ļoti zemu kaloriju daudzumu. Šī biešu krēmzupas recepte, bāgātināta ar Omega-3 taukskābēm, būs lieliski piemērota ikdienai un svētku maltītēm.
Sastāvdaļas 2 porcijām:
olīveļļa
1 mazs sīpols
3 bietes
2 kartupeļi
1 burkāns
700 ml dārzeņu buljona
1 tējkarote mārrutku
80 g krēmsiera
sāls un pipari
Dekorēšanai:
1 tējkarote krēmsiera
grauzdētas sēklas (pēc izvēles)
baziliks
Vienai porcijai: 1 karote NORSAN Omega-3 eļļas pēc jūsu izvēles
1 tējkarote NORSAN Omega-Vegan vai 1 ēdamkarote NORSAN Omega-3 Arktis, vai NORSAN Omega-3 Total eļļas vienai porcijai.
Pagatavošana:
- Nomazgājiet bietes zem silta ūdens, nomizojiet un sagrieziet lielos gabalos. Tā kā bietes ļoti krāsojas, to darot, ieteicams valkāt cimdus.
- Kartupeļus un burkānus nomizo, nomazgā un rupji sagriež kubiņos. Sīpolam noņem miziņu un sagriež smalkos gabaliņos.
- Pannā uzkarsē nedaudz olīveļļas. Pievienojiet sīpolus, bietes, burkānus un kartupeļus un sautējiet 2 līdz 3 minūtes, laiku pa laikam maisot.
- Pievieno dārzeņu buljonu un vāra uz lēnas uguns apmēram 25 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.
- Pēc tam iemaisa mārrutkus un krēmsieru un pievieno nedaudz sāli un piparus. Pēc tam ar rokas blenderi sasmalcina dārzeņus biezenī, līdz zupa iegūst krēmīgu konsistenci.
- Ielejiet zupu bļodā un iemaisiet 1 ēdamkaroti Omega-3 pēc jūsu izvēles.
- Pievieno tējkaroti krēmsiera.
- Rotā ar grauzdētām sēklām (pēc izvēles) un nedaudz bazilika.
Izbaudiet maltīti!