Saspiesti Briseles kāposti ar Omega-3 mērci
Recepte lieliski piemērota kā piedeva vai veselīgas uzkodas starp tām – šos kraukšķīgos, sasmalcinātos Briseles kāpostus ir viegli pagatavot un tie nodrošina jūsu ikdienas Omega-3 devu. Receptei varat izmantot NORSAN Omega-3 eļļu pēc savas izvēles, piemēram, NORSAN Omega-3 Vegan.
Sastāvdaļas 2 porcijām:
800 g Briseles kāposti
4 tējk. rauga pārslas
6 ēdamkarotes olīveļļas
1-2 ēdamkarotes parmezāna (vai vegāna parmezāna alternatīva)
Šķipsniņa sāls & pipari
40 g Indijas riekstu (mērcēti vismaz 2 stundas; ideālā gadījumā uz nakti)
1-2 tējkarotes čili pastas (vai atkarībā no vēlamā pikantuma)
1 Medjool dateles
1 tējkarote tomātu pastas
50 ml ūdens
Sula 1/2 citrona un miziņa 1/4 citrona
Šķipsniņa sāls & pipari
Vienai porcijai: 1 karote NORSAN Omega-3 eļļas pēc jūsu izvēles
1 tējkarote NORSAN Omega-Vegan vai 1 ēdamkarote NORSAN Omega-3 Arktis, vai NORSAN Omega-3 Total eļļas vienai porcijai.
Pagatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C augšējai un apakšējai temperatūrai
- Nomazgājiet Briseles kāpostus un noņemiet salauztās lapas un kātu. Pēc tam vāra verdošā un sālītā ūdenī 10 minūtes. Briseles kāpostiem jābūt pusgataviem.
- Labi nosusiniet Briseles kāpostus ar virtuves dvieli.
- Tagad sajauciet Briseles kāpostus lielā bļodā ar rauga pārslām, eļļu, sāli, pipariem un parmezānu un izklājiet tos uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Viegli ar glāzi samīca Briseles kāpostus.
- Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes 180°C. Pēc 15 minūtēm Briseles kāpostus vajadzētu vienreiz apgriezt un, ja nepieciešams, vēl nedaudz apsmidzināt ar eļļu.
- Pagatavojiet vegānisku harisas mērci no izmērcētiem Indijas riekstiem, tomātu pastas, čilli pastas, datelēm, ūdens, citronu sulas un omega-3 eļļas.
Izbaudiet maltīti!