Olbaltumvielām bagāti lēcu vrapi ar Omega-3
Šī lēcu vrapu recepte ar Omega-3 ir bagāta ar olbaltumvielām un labvēlīgajām taukskābēm, un izgatavota tikai no divām sastāvdaļām. Šīs mīkstās lēcu tortiljas ir lieliski piemērotas tako, vrapiem un pat desertiem! Mēs iesakām lēcu vrapus ikvienam, kurš vēlas savā uzturā iekļaut vairāk olbaltumvielu un šķiedrvielu. Tie ir lieliski piemēroti tiem, kam ir diabēts, augsts holesterīna līmenis un vielmaiņas problēmas. Un labākais ir tas, ka to pagatavošana ir vienkārša un garšos ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem!
Sastāvdaļas apmēram 8 vrapiem:
- 250 g lēcu, izmērcētas 800 ml ūdens
- 400 ml ūdens
- Sāls un pipari pēc garšas
- Pēc izvēles: 2 tējkarotes dārzeņu buljona (vai alternatīvas garšvielas)
- Olīveļļa cepšanai
Piedevas:
- pēc izvēles – piemēram, humuss un rukola, gurķi, tomāti.
1 ēdamkarote uz porciju NORSAN Omega-3 Total, vai NORSAN Omega-3 Arktis, vai 1 tējkarote NORSAN Omega-3 Vegan eļļas.
Proteīniem bagāti lēcu vrapi ar Omega-3
1. Noskalojiet lēcas un bļodā ielejiet apmēram 800 ml ūdens. Pēc tam iemērc vismaz 2 stundas (var atstāt arī uz nakti).
2. Vēlreiz noskalojiet lēcas un ievietojiet tās blenderī. Pievienojiet 400 ml ūdens, sāli, piparus un 2 tējkarotes dārzeņu buljona pēc garšas un sablenderējiet līdz viendabīgai tekstūrai.
3. Mīklu lej karstā pannā ar eļļu un vienmērīgi izklāj ar koka karoti. Teorētiski vraps var cept arī bez eļļas nepiedegošā pannā.
4. Pievienojiet piedevas pēc izvēles.
5. Visbeidzot pārlej ar omega-3 eļļu vai iemaisa garšīgā mērcē un baudiet tikko pagatavotu.
Izbaudiet maltīti 🙂