Aunazirņu pīrādziņi ar Omega-3
Bagāgti ar veselīgām sastāvdaļām, šie vienkāršie aunazirņu pīrādziņi noteikti kļūs par regulāru papildinājumu jūsu maltītēm. Aunazirņi ir veselīgi un lielisks olbaltumvielu un šķiedrvielu avots! Turklāt, papildus recepte ir bagātināta ar Omega-3 labvēlīgajām taukskābēm.
Sastāvdaļas 6 porcijām:
Eļļa cepšanai
130 g vārītu aunazirņu
75 g saldo kartupeļu (vai arī burkānu)
50 g kabaču
100 g parmezāna siers
50 g sarkano kāpostu
15 g pētersīļu
2 pavasara sīpoli
1 ola
60 g aunazirņu miltu (vai arī kviešu milti)
1 maza ķiploka daiviņa (apmēram 4g)
2 tējk. ķimenes
2 tējk. kūpinātas paprikas pulveris
2 ēdamk. parmezāna (alternatīvi Indijas riekstu makaronu pildījumam)
Biezpienam:
4-5 ēdamkarotes biezpiena
1 sauja svaigu garšaugu (piemēram, pētersīļi, maurloki un baziliks)
Sāls & pipari pēc garšas
3 ēdamkarotes NORSAN Omega-3 Arktis vai NORSAN Omega-3 Total eļļa, vai 3 tējkarotes NORSAN Omega-3 Vegan eļļa
Pagatavošana:
- Smalki sarīvē kartupeļus, cukīni un sarkanos kāpostus. Smalki sagrieziet sīpolus un pētersīļus.
- Sasmalcinātos dārzeņus sajauc lielā bļodā ar olu, nomazgātiem aunazirņiem un miltiem. Pēc tam pievienojiet garšvielas un parmezāna sieru pēc garšas. Ja maisījums ir pārāk slapjš/sauss, var pievienot nedaudz miltu vai augu pienu.
- Uzkarsē lielu pannu ar eļļu un uz vidējas uguns apcep pīrādziņus no abām pusēm līdz zeltaini brūnai. Tas aizņem apmēram 6-10 minūtes.
- Tikmēr pagatavo biezpienu ar svaigiem garšaugiem, sāli, pipariem un Omega-3 eļļu.
Izbaudiet maltīti 🙂