Burkānlasis ar norvēģu kartupeļu pankūkām
Burkānlasis ar norvēģu kartupeļu pankūkām – viekārša un garda veģetāra uzkoda, kas bagātināta ar omega-3 taukskābēm. Norvēģu kartupeļu pankūkas, pazīstamas kā “lefse”, ir lieliski piemērota vrapu pagatavošanai, vai bieži tiek izmantotas aizvietojot maizi. Norvēģu kartupeļu lefse ir tradicionāls norvēģu ēdiens, kas tiek baudīts paaudzēm.
Sastāvdaļas 2 porcijām:
Sastāvdaļas pankūkām:
700 g kartupeļu (apm. 9 gb. pankūkas)
1,5 ēdamkarotes sviesta
1 ēdamkarote skābā krējuma vai krēmsiers
2 ēdamkarotes auzu pārslu
3 ēdamkarotes pilngraudu miltu pēc izvēles
1/2 tējkarotes sāls, pipari pēc garšas
1 šķipsniņa muskatrieksta
olīveļļa cepšanai
Sastāvdaļas Omega-3 burkānlasis:
5 vidēji burkāni
2 ēdamkarotes neapstrādātas olīveļļas
2 ēdamkarotes sojas mērces
1 ēdamkarote mērce Santa Maria BBQ ar dūmu aromātu
1 ēdamkarote kļavu sīrupa
2 ēdamkarotes ābolu sidra etiķa
1 NORI aļģu loksne
Sāls/pipari pēc garšas
Sezama sēklas (pēc izvēles)
Dilles
2 ēdamkarote NORSAN Omega-3 Arktis vai NORSAN Omega-3 Total eļļa, vai 2 tējkarotes NORSAN Omega-3 Vegan eļļa
Pagatavošana:
Pagatavošana Omega-3 burkānlasis:
- Izmantojot mizotāju, sagrieziet burkānus plānās sloksnēs.
- Sajauc visas marinādes sastāvdaļas. Rupji sagrieziet nori lapu un iemaisiet to.
- Neobligāts solis autentiskai “laša tekstūrai”: apmēram 5 minūtes blanšējiet burkānus verdoša ūdens katlā, izmantojot tvaicētāja ieliktni. Pēc tam ļaujiet tai atdzist.
- Ielieciet burkānus marinādē un ļaujiet tiem ievilkties vismaz 30 minūtes istabas temperatūrā vai ideālā gadījumā uz nakti ledusskapī.
Pankūku pagatavošana:
- Sālī vāra nomizotus un kubiņos sagrieztus kartupeļus. Nokāš un īsi ļauj atdzist. Samīciet lielā bļodā ar sviestu, garšvielām un skābo krējumu. Pēc tam mīklai vajadzētu atdzist vismaz 1 stundu.
- Pēc atdzesēšanas, pievieno auzu un pilngraudu miltus un labi samaisa. Ja mīkla ir pārāk stingra, pievienojiet nedaudz sviesta vai piena. Sadaliet mīklu 9 vienādos gabalos un izrullējiet. Uzkarsē pannu un labi ieeļļo.
Izcepiet pankūkas un izbaudiet tās kopā ar omega-3, burkānlasi un krējumu vai krēmsieru.
Izbaudiet maltīti 🙂