Grauzdētu tomātu biezzupa ar Omega-3 bazilika mērci
Zupa ir ne tikai ātrs, bet arī vienkāršs un veselīgs maltītes risinājums. Tā ir viegli uzsildāma veselīgām pusdienām vai vakariņām, turklāt, nākamajā dienā – bieži vien garšo vēl labāk! Dalamies ar fantastiski gardu recepti tomātu cienītājiem 🙂 Tomāti ir bagāti ar vitamīniem, minerālvielām, antioksidantiem un augu savienojumiem, kas piedāvā plašu veselības ieguvumu klāstu. Papildinot ar vienu karoti Omega-3 eļļu, šī maltīte sniegs nepieciešamo EPS un DHS dienas devu.
Sastāvdaļas 2 porcijām:
700 g tomātu
3 sarkanie sīpoli
2 mazas ķiploku galviņas
4-6 rozmarīna zariņi
4 ēdamkarotes olīveļļas
Sāls
Svaigi malti pipari
300 ml ūdens
Omega-3 bazilika mērcei:
Svaigi malti pipari
1 ķekars bazilika
2 ēdamkarotes jogurta
Sāls
Vienai porcijai: 1 karote NORSAN Omega-3 eļļas pēc jūsu izvēles
1 tējkarote NORSAN Omega-Vegan vai 1 ēdamkarote NORSAN Omega-3 Arktis, vai NORSAN Omega-3 Total eļļas vienai porcijai.
Pagatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 °C.
- Ķiploku sagriež šķērsām. Katru apsmērē ar eļļu un liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru.
- Nomazgājiet tomātus, sagrieziet tos ceturtdaļās un ievietojiet tos bļodā.
- Sīpolu nomizo un sagriež ceturtdaļās un liek bļodā kopā ar nomazgātiem rozmarīna zariņiem.
- Pievienojiet nedaudz sāli un piparus, samaisiet un izklājiet tos uz cepešpannas.
- Cep apm. 20-25 minūtes līdz zeltaini brūnai nokrāsai.
Mērcei: - Samaisiet nomazgāto baziliku ar jogurtu, omega-3 eļļu, sāli un pipariem.
- Kad dārzeņi gatavi, liec tos katlā kopā ar ūdeni vai dārzeņu buljonu. Izspied no daiviņas ķiploka daiviņu un ar pirkstiem noplēš rozmarīna lapiņas no diviem zariņiem. Dekorēšanai izmantojiet atlikušos zariņus.
- Visu kārtīgi sablendē un uzvāra.
- Rotā ar omega-3 bazilika mērci, rozmarīna zariņiem un bazilika lapiņām.
Izbaudiet sildošo maltīti!