2 vienā: Ķirbja sacepums ar fetas sieru vai ķirbju makaronu mērce – ar Omega-3?!
Veselīgā ķirbja sezona ir sākusies. Mēs tam piešķīrām sezonālu pieskaņu un pievienojām karoti Omega-3 kā imūnstimulatoru. Recepte ir ļoti vienkārša, lieliski piemērota rudens maltītes gatavošanai un tajā ir daudz dārzeņu un uzturvielu.
Sastāvdaļas 6 porcijām:
700 g Hokaido ķirbja
3 ķiploka daiviņas
200 g ķiršu tomātu
1 liels sarkanais sīpols
60 g marinētu, kaltētu tomātu
200 g fetas siers
3-4 ēdamkarotes olīveļļas
80 ml buljona
Garšvielas
1 sauja svaiga rozmarīna, timiāna un oregano (vai arī žāvēta)
1 tējkarote sāls
Pipari pēc garšas
1 karote NORSAN Omega-3 eļļas pēc jūsu izvēles
1 tējkarote NORSAN Omega-Vegan vai 1 ēdamkarote NORSAN Omega-3 Arktis, vai NORSAN Omega-3 Total eļļas vienai porcijai.
Pagatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C augšējai/apakšējai temperatūrai
Nomazgājiet, nomizojiet un sasmalciniet dārzeņus un ievietojiet lielā sautējuma traukā.
2. Pievienojiet zaļumus, pievienojiet olīveļļu un buljonu un labi samaisiet.
3. Izveidojiet caurumu fetas sieram un ievietojiet to vidū.
4. Pārklājiet cepešpannu ar alumīnija foliju un cepiet uzkarsētā cepeškrāsnī 50 minūtes. Noņemiet foliju un cepiet papildus 15 minūtes.
5. Pasniedziet cepeškrāsnī ceptu fetu un dārzeņus vai nu karstus, un, kad tie ir atdzisuši, katrā porcijā pievienojiet karoti Omega-3 eļļas vai pagatavojiet no tā makaronu mērci: pievienojiet apmēram 150 ml papildu šķidruma (buljonu, auzu vai Indijas riekstu krējumu) un sajauciet ar pārējām sastāvdaļām. Pasniedziet kopā ar vārītiem pilngraudu makaroniem un pēc atdzesēšanas baudiet ar savu ikdienas omega-3 eļļas porciju
Izbaudiet šo garšīgo recepti!