NORSAN regulējuma pētījums
OMEGA-3 INDEKSA PALIELINĀJUMS AR NORSAN OMEGA-3
Omega-3 indeksa palielināšanās eritrocītos par 61%, papildinot omega-3 ar NORSAN Omega-3 Total (zivju eļļa)
Pamatojums:
Omega-3 taukskābēm EPS un DHS piemīt pretiekaisuma īpašības, un tās ir svarīgas centrālo orgānu, piemēram, smadzeņu un acu, attīstībai un darbībai. Turklāt augsts omega-3 indekss ir pozitīvs sirds un asinsvadu veselībai. Alberta et al zinātniskā publikācija. secina, ka ar augstu omega-3 indeksu (virs 8%), salīdzinot ar zemu omega-3 indeksu (zem 4%), var sagaidīt pēkšņas sirds nāves riska samazināšanos līdz pat 90%.
Omega-3 taukskābju ieguvumi veselībai ir apšaubīti dažos zinātniskos pētījumos. Tas nav pārsteidzoši, jo dažādiem faktoriem ir izšķiroša nozīme omega-3 taukskābju uzsūkšanās organismā un līdz ar to arī ietekmei. Tie ietver produkta specifiskus faktorus, piemēram, pietiekamu devu un eļļas kvalitāti, kā arī individuālus faktorus un to, vai uzņemšana tiek veikta kopā ar ēdienreizi vai ar “tukšu” vēderu.
Apjukums galvenokārt ir saistīts ar faktu, ka omega-3 papildināšana ne vienmēr rada vēlamo ietekmi uz omega-3 indeksu. Individuāla cilvēka mērķis nedrīkst būt tikai jebkura uztura bagātinātājs, bet gan pietiekams omega-3 taukskābju līmenis organismā. NORSAN produkti ievēro šo metodisko pieeju un var pierādīt, ka mūsu produkti ietekmē omega-3 indeksu paredzētajā veidā.
Metodoloģija:
Vīriešus un sievietes, kas vecāki par 18 gadiem, par dalības iespējām informēja uzraugošais ārsts. Dalības priekšnoteikums bija iepriekšēja taukskābju analīze, ko veica laboratorija Omegametrix GmbH Martiensriedā. Taukskābju analīze ir pārbaudīta un dokumentēta analīzes metode ar augstu analīžu vērtību stabilitāti, tostarp HS Omega-3 Index®. Tika izslēgti pacienti, kuri pēdējo 3 mēnešu laikā bija lietojuši omega-3 produktu. Piemērošanas novērošanas periods tika noteikts uz 4 mēnešiem (pielaides periods no 3,5 līdz 5 mēnešiem). Šajā periodā dienas deva bija 8 ml NORSAN Omega-3 Total, kas atbilst 2000 mg omega-3 devai. Pēc 4 mēnešiem tika veikta jauna taukskābju analīze un HS-Omega-3 indekss®. Pamatojoties uz taukskābju analīzi, kas veikta lietošanas novērojuma sākumā un beigās, rezultātus varēja statistiski novērtēt. Pētījums ilga no 2018. līdz 2020. gadam.
Rezultāts:
Omega-3 indekss® vidēji palielinājās par 61 % no sākotnējās vērtības 5,2 % līdz Omega-3 indeksam® 8,4 %. 20 no 33 dalībniekiem HS-Omega-3-Index® pēc pētījuma beigām bija optimālajā diapazonā ≥8 %. Tikai 6 pacientiem HS-Omega-3-Index® nebija konstatēts vai tas palielinājās tikai nedaudz. Iemesls tam varētu būt tukšā dūšā vai nekonsekventa uzņemšana lietošanas laikā.
Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.