Rudens ķirbju tarte ar Omega-3 jogurta mērci

Šajā receptē mēs vēlamies jums parādīt, kā uzburt savu ķirbju tarti, kas ne tikai iepriecinās jūsu garšas kārpiņas, bet arī nodrošinās jums ikdienas Omega-3 devu un svarīgās uzturvielas. Piemēram, mūsu Omega-3 Arktikas eļļa ir ideāli piemērota šim nolūkam.
Sastāvdaļas 4 porcijām:
Mīklai:
440 g speltas pilngraudu rupjie milti
4 ēdamkarotes olīveļļas
200 ml remdena ūdens
2 olu dzeltenumi
nedaudz sāls
Pildījumam:
200 g krēmsiers pēc izvēles
8 ēdamkarotes jogurta pēc jūsu izvēles
1⁄2 Hokaido ķirbju
4 sīpoli
200 g kūpināta tofu
2-3 svaigas salvijas lapas
svaigi, malti pipari
Mērcei:
4 ēdamkarotes jogurta pēc jūsu izvēles
1⁄2 citrona, sulas
Sāls & Pipari
NORSAN Omega-3 eļļas pēc jūsu izvēles:
1 tējkarote NORSAN Omega-Vegan vai 1 ēdamkarote NORSAN Omega-3 Arktis, vai 1 deserta karote NORSAN Omega-3 Total eļļa vienai porcijai.
Pagatavošana:
- Ar rokām samīca speltas miltus ar ūdeni, olīveļļu, (olas dzeltenumu) un sāli, lai izveidotu mīklas bumbiņu. Samitriniet ar nelielu daudzumu eļļas un ļaujiet tai nostāvēties 30 minūtes.
 - Pa to laiku sajauc krēmsieru un jogurtu.
 - Ķirbi sagriež plānās šķēlēs.
 - Sagrieziet sīpolus smalkos gredzenos.
 - Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250°C augšējai/apakšējai temperatūrai.
 - Mīklas bumbiņu smalki izrullē uz ar miltiem nokaisītas darba virsmas vai tieši uz cepamā papīra, izmantojot rullīti.
 - Izklājiet cepešpannā tartes pamatni.
 - Sarīvē kūpināto tofu, izmantojot virtuves rīvi.
 - Uz pamatnes smērē krēmsiera un jogurta maisījumu. Virsū izklāj ķirbja šķēles, rīvētu tofu, sīpolus un sasmalcinātas salvijas lapas. Apkaisa ar pipariem, sāli un olīveļļu.
 - Cep cepeškrāsnī apm. 10-15 minūtes, līdz malas ir zeltaini brūnas.
 - Omega-3 mērcei sajauciet jogurtu, Omega-3 eļļu, citronu sulu, piparus un sāli.
 - Izņemiet tarti no cepeškrāsns, sagrieziet jebkura izmēra gabaliņos un aplejiet ar jogurta mērci.
 
Izbaudiet šo garšīgo recepti!
