Rudens ķirbju tarte ar Omega-3 jogurta mērci
Šajā receptē mēs vēlamies jums parādīt, kā uzburt savu ķirbju tarti, kas ne tikai iepriecinās jūsu garšas kārpiņas, bet arī nodrošinās jums ikdienas Omega-3 devu un svarīgās uzturvielas. Piemēram, mūsu Omega-3 Arktikas eļļa ir ideāli piemērota šim nolūkam.
Sastāvdaļas 4 porcijām:
Mīklai:
440 g speltas pilngraudu rupjie milti
4 ēdamkarotes olīveļļas
200 ml remdena ūdens
2 olu dzeltenumi
nedaudz sāls
Pildījumam:
200 g krēmsiers pēc izvēles
8 ēdamkarotes jogurta pēc jūsu izvēles
1⁄2 Hokaido ķirbju
4 sīpoli
200 g kūpināta tofu
2-3 svaigas salvijas lapas
svaigi, malti pipari
Mērcei:
4 ēdamkarotes jogurta pēc jūsu izvēles
1⁄2 citrona, sulas
Sāls & Pipari
Vienai porcijai: 1 karote NORSAN Omega-3 eļļas pēc jūsu izvēles
1 tējkarote NORSAN Omega-Vegan vai 1 ēdamkarote NORSAN Omega-3 Arktis, vai NORSAN Omega-3 Total eļļas vienai porcijai.
Pagatavošana:
- Ar rokām samīca speltas miltus ar ūdeni, olīveļļu, (olas dzeltenumu) un sāli, lai izveidotu mīklas bumbiņu. Samitriniet ar nelielu daudzumu eļļas un ļaujiet tai nostāvēties 30 minūtes.
- Pa to laiku sajauc krēmsieru un jogurtu.
- Ķirbi sagriež plānās šķēlēs.
- Sagrieziet sīpolus smalkos gredzenos.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250°C augšējai/apakšējai temperatūrai.
- Mīklas bumbiņu smalki izrullē uz ar miltiem nokaisītas darba virsmas vai tieši uz cepamā papīra, izmantojot rullīti.
- Izklājiet cepešpannā tartes pamatni.
- Sarīvē kūpināto tofu, izmantojot virtuves rīvi.
- Uz pamatnes smērē krēmsiera un jogurta maisījumu. Virsū izklāj ķirbja šķēles, rīvētu tofu, sīpolus un sasmalcinātas salvijas lapas. Apkaisa ar pipariem, sāli un olīveļļu.
- Cep cepeškrāsnī apm. 10-15 minūtes, līdz malas ir zeltaini brūnas.
- Omega-3 mērcei sajauciet jogurtu, Omega-3 eļļu, citronu sulu, piparus un sāli.
- Izņemiet tarti no cepeškrāsns, sagrieziet jebkura izmēra gabaliņos un aplejiet ar jogurta mērci.
Izbaudiet šo garšīgo recepti!