Veselīgi sarkano kāpostu salāti ar Omega-3
Atklājiet gardu recepti veselīgiem sarkano kāpostu salātiem ar omega-3. Šajos salātos ir apvienota sarkano kāpostu kraukšķīgā tekstūra ar garšīgu mērci, kuras pamatā ir olīveļļa, sinepes, apelsīnu sula, ābolu sidra etiķis un nedaudz medus. Apkaisiet ar sāli un pipariem, lai iegūtu perfekti sabalansētu garšu. Lai iegūtu papildu uzturvērtību, pievienojiet omega-3 taukskābes, valriekstus vai čia sēklas. Izbaudiet šos krāsainos un barojošos salātus kā piedevu vai kā vieglu maltīti.
Sastāvdaļas apmēram 6 porcijām:
1 sarkanais kāposts (apmēram 850 g)
2 tējkarote sāls
5 ēdamkarotes olīveļļas
1,5 ēd.k. sinepes
2 apelsīnu sula
2 ēdamkarotes ābolu sidra etiķa
1-2 ēd.k. medus (vai kļavu sīrups)
Pipari pēc garšas
Piedevas: valrieksti, dilles, pēc izvēles: feta siers, 1 tējkarote NORSAN Omega-Vegan vai ēdamkarote Omega-3 Total, Omega-3 Arktis eļļa pēc jūsu izvēles.
Pagatavošana:
- Sarkanos kāpostus rūpīgi nomazgā, noņem kātiņu un sagriež plānās strēmelītēs. Lai to izdarītu, varat izmantot arī mizotāju.
- Sarkanos kāpostus apkaisa ar sāli un enerģiski mīca apmēram 5 minūtes. Pēc tam ievietojiet ledusskapī vismaz uz 45 minūtēm. Mīcīšana sadala sarkano kāpostu šķiedras un padara tos garšīgākus, mīkstākus un labāk sagremojamus.
- Ja no sarkanajiem kāpostiem pēc noturēšanas ledusskapī ir sakrājies daudz ūdens, tos var notecināt. Pēc tam papildiniet ar sinepēm, pipariem, medu, ābolu sidra etiķi, olīveļļu un apelsīnu sulu.
Visbeidzot pievienojiet grauzdētus valriekstus un zaļumus un pasniedziet ar karoti NORSAN Omega-3 eļļas.
Izbaudiet maltīti 🙂