Sparģeļu zupa ar Omega-3

Zupa ir lieliska izvēle ziemā, piedāvājot daudzas priekšrocības veselībai un labsajūtai. Sparģeļus var baudīt neapstrādātus vai termiski apstrādātus, un tie bieži vien ir galvenā sastāvdaļa zupās, sautējumos, salātos un citos ēdienos. Sparģeļu priekšrocības ietver tā zemo kaloriju vērtību un augstu vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu saturu. Bagātināta ar Omega-3, sparģēlu zupa sniedz visas nepieciešamās uzturvielas veselīgai maltītei.
Sastāvdaļas 4 porcijām:
800 g zaļo sparģeļu
1 ēdamkarote sviesta vai vegāniska alternatīva
1 liela ķiploka daiviņa
2 vidēji lieli dzeltenie sīpoli (apmēram 70 g)
135 g zaļie zirnīši (saldēti)
60 ml krējuma (klasisks vai auzu krēms kā vegāniska alternatīva)
500 ml dārzeņu buljona
1⁄2 tējkarotes muskatrieksta
sāls & pipari pēc garšas
Grauzdētu sparģeļu kāti
1 tējkarote sviesta vai margarīna
1 tējkarote cukura vai kļavu sīrupa
sāls & pipari pēc garšas
1 ēdamkarote citrona sulas
Piedevas:
Grauzdētu sparģeļu kāti
1 tējkarote citrona sulas uz porciju
Grauzdēta maize
Svaigi garšaugi (piemēram, pētersīļi vai maurloki)
Vienai porcijai: 1 karote NORSAN Omega-3 eļļas pēc jūsu izvēles
1 tējkarote NORSAN Omega-Vegan vai 1 ēdamkarote NORSAN Omega-3 Arktis, vai NORSAN Omega-3 Total eļļas vienai porcijai.
Pagatavošana:
- Nomazgājiet sparģeļus un nomizojiet apakšējo trešdaļu. Pēc tam sparģeļus sagriež trešdaļās un galus noliek malā.
- Sīpolus un ķiplokus nomizo, smalki sakapā un apcep pannā ar izkausētu sviestu, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienojiet sparģeļu gabaliņus (stubra augšdaļu) un turpiniet īsi sautēt.
- Deglazē ar buljonu, pievieno garšvielas un vāra sparģeļus apmēram 8-10 minūtes.
- Sablenderējiet zupu, pievienojiet krējumu un pēc garšas pievienojiet sāli, citronu sulu un piparus.
- Tajā pašā laikā apgrauzdē maizi un īsi apcep sparģeļus pannā ar sviestu, sāli, pipariem un cukuru. Pirms pasniegšanas apkaisa ar citronu sulu.
- Kā piedevu mēs iesakām grauzdētus sparģeļus, grauzdētu maizi, 1 karoti Omega-3 eļļas, kā arī svaigus garšaugus un citronu sulu pēc vēlēšanās.
Labu apetīti!